Waarom een scriptie schrijven niet het einde van de wereld is

Je wilt wel een veiligheidsopleiding gaan doen maar….
… je hebt gehoord dat je om te slagen een scriptie moet schrijven. Dat zie je niet zitten. Veiligheidsmensen zijn mensen van de praktijk, dus jij ook. Een scriptie gaat je te ver. Daarom begin je maar niet aan een veiligheidsopleiding, terwijl zo’n opleiding je misschien wel zou helpen bij je carrière als veiligheidsprofessional. Een gemiste kans….?

Het slechte nieuws:
Bij de veiligheidsopleidingen van Gelling Publishing moet je ook een scriptie schrijven. Jammer, helaas, niets aan te doen.

De meest voorkomende problemen die mensen bij het schrijven van een scriptie tegenkomen zijn:

  • Je weet niet waar je moet beginnen. Die grote berg werk is gewoon niet te overzien
  • Je hebt eigenlijk geen tijd en rust voor zo’n groot werkstuk Je ziet het niet zitten om een droog, saai stuk te schrijven. Opleidingen zijn vaak zo theoretisch, jij bent echt iemand uit de praktijk
  • Je hebt helemaal geen ervaring met het helder en stapsgewijs schrijven Je zou niet weten waar of naar wie je toe kan,  wanneer je vastloopt…
  • Niemand in jouw omgeving weet genoeg van veiligheid om je met je scriptie te helpen

Het goede nieuws!
De veiligheidsopleidingen van Gelling zitten voor praktijkmensen zoals jij vol voordelen. Zo zorgt Gelling er voor dat jij op het eind een goede scriptie hebt geschreven en dus gewoon een einddiploma mee naar huis kunt nemen.

Hoe?

  • De opleidingen van Gelling hebben veel contact-uren. Je ziet de opleiders frequent en hebt vaak de kans om vragen te stellen. Je kunt vragen stellen als je vast zit en hoeft niet wekenlang te wachten totdat je iemand te spreken krijgt Doordat je regelmatig contact hebt met je opleiding en je lesgroep, blijf je bezig; je studie blijft levendig en je blijft je inzetten. Zo schrijf je je scriptie in kleine stappen 
  • De opleiders zijn, behalve specialist, ook praktijkmensen. Zij snappen waar jij mee zit en hoe jij denkt 
  • De opleiding is kleinschalig; je lesgroep bestaat uit 9 tot 12 mensen. Je ziet elkaar vaak, je kent iedereen, het overleg is gemakkelijk en elkaar helpen gaat snel. Je leert  met en van elkaar. 
  • Speerpunt van de veiligheidsopleiding van Gelling is dat je veel oefent met presenteren, formuleren, en het onderbouwen van een oplossing. Die vaardigheden heb je nodig wanneer je later rapporteert aan het management, maar ze bieden ook een prima basis voor je scriptie.

En die grote berg werk dan?
Als je een scriptie schrijft blijft dat veel werk, ook bij Gelling Publishing. Maar de opleiding van Gelling maakt het je wel gemakkelijker. Gelling houdt namelijk zeer van stapsgewijs. Het  hele opleidingentraject bestaat zelfs uit stapsgewijze modules. Daardoor wordt ook een ingewikkelde scriptie een neembare hobbel.

Luister en kijk... wat Sipke Gelling zelf te vertellen heeft over zijn veiligheidsopleidingen

Lees over alle veiligheidsopleidingen van Gelling

Bel (0180-319298)  of mail Sipke Gelling met een vraag

Schrijf je in voor één van de opleidingen of actualiteitendagen