Struisvogel

Dit is de bank van Gelling Veiligheid. Eén keer per dag kijkt Gelling vanaf deze bank naar het nieuws. Om acht uur zit hij er klaar voor. Afwas gedaan, kinderen naar bed…..

Maar soms vraagt hij zich af: waarom kijk ik nog? Eigenlijk zie je alleen ellende…

Ramp
In 2011 zag hij een grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk. Hemelsbreed maar zo’n dertig kilometer bij hem vandaan.

brand-chemiepack.jpg

Enkele maanden later kon een aanrijding tussen een goederentrein en een personentrein ternauwernood worden voorkomen. Datzelfde jaar stortte het dak van de Grolsch Veste in Enschede in. Nog maar kort geleden waren er dodelijke ongevallen in een Friese mestsilo. In zorg-instellingen gebeuren dodelijke ongevallen met heet water.

Veilig?
Is ons land eigenlijk wel veilig? Dat vroeg Gelling zich steeds vaker af….

Nu had Gelling kunnen besluiten om niet meer naar het nieuws te kijken. Gewoon, kop in het zand, denkend aan fijne dingen. Maar zo zit Gelling niet in elkaar.

Dus hij vroeg zich af: hoe kan dat anders?

Gelling deed waar hij goed in was. Hij vroeg twee gerenommeerde schrijvers en hij maakte een boek.

Boek
Een boek dat gaat over ongevallen op bedrijven, over ongevallen waar geen mens op zit te wachten, maar die soms wel plotseling gebeuren. In het boek staat een praktisch systeem waarmee bedrijfsgevaren verkleind kunnen worden. Het is geschreven vanuit een jarenlange praktijk, met een stevige basis in de theorie (James Reason, Peter Drucker, Tom Peters e.a)

De schrijvers van het boek heten Cees Muusse en Siep Slager. Deze Cees Muusse was lang werkzaam bij bekende Nederlandse aannemersbedrijven in de grond-, weg- en waterbouwsector. Hij is bij uitstek een ervaringsdeskundige. Siep Slager is een opleider pur sang en werkzaam als HSE manager bij Nedtrain.  Dus het is echt een goed boek geworden.

Als de praktijk en theorie uit het boek worden toegepast, is de wereld weer een beetje veiliger.

En dan kan Gelling ’s avonds weer rustig tv kijken. Naar het acht uur journaal, zonder zijn kop in het zand. En dat kijkt wel zo prettig….

struisvogel.jpg

Meer informatie over het nieuwste boek Omgaan met Risico’s van Gelling Veiligheid?

Vragen? Bel (0180-319298 / 06-51314903 of mail ons