Gezocht: openheid en nieuwsgierigheid m / v

De wereld van nu is niet meer de wereld van vroeger. Alles is veranderd, sneller geworden, complexer, oppervlakkiger misschien….
Dit heeft gevolgen voor ons als individu en voor hoe we met ons leven omgaan.
Het heeft ook gevolgen voor organisaties.

Noodzaak tot flexibiliteit
In de tijd van nu is het anders zaken doen. Organisaties moeten wendbaar en flexibel kunnen inspelen op de veranderingen om hen heen en op klanten en afnemers die steeds sneller van voorkeur veranderen. Doe je het niet, dan loop je het risico om snel te worden ingehaald. Kijk maar om je heen, bedrijven die onwankelbaar leken vallen zo maar om.

Het antwoord van organisaties
Alles in een organisatie is vloeibaar geworden. Er zijn nog maar weinig onderwerpen die niet op de verander-agenda gezet worden. Dit leidt tot hoge en permanente veranderdruk. Moeten we veranderen? Wat gaan we dan doen? De gebruikelijke respons is om de situatie die de mensen ontglipt weer onder controle te krijgen. Hoe? Door meer structuren, procedures en regels te verzinnen, om van alles te monitoren of door nog dichter op de markt en de organisatie te kruipen. Is dit de oplossing? Soms wel. Maar het leidt ook vaak tot krampachtigheid, tot nog meer complexiteit en tot vervreemding van collega’s en klanten. Met als gevolg dat de flexibiliteit juist afneemt.

Alternatief
Een wat ongewoon, maar bruikbaar alternatief ligt in de hoek van de “soft skills”: het vormen van duurzame werkrelaties. Dit klinkt  tegengesteld aan  het opvoeren van de controle en regeldrift en dat is het ook. Als een organisatie  een open en flexibele dialoog tussen de werknemers onderling en naar buiten toe stimuleert en faciliteert, ontstaat er ruimte. Ruimte voor onderzoeken, voor het ontwikkelen van nieuwe kennis en relaties die weer vernieuwende acties en initiatieven stimuleren. Het loslaten van de controle en het scheppen van ruimte leidt paradoxaal genoeg tot grotere wendbaarheid en flexibiliteit en levert daarnaast de energie, voldoening en betrokkenheid op die het werk zo de moeite waard maakt.

Workshop Waarderend Veranderen
Appreciative Inquiry (AI) is een manier waarop een organisatie duurzame werkrelaties kan laten ontstaan en snel en ingrijpend kan veranderen.. Praktijkman en AI-specialist Robbert Masselink van Keynote Consultancy vertelt u er in deze workshop graag veel meer over. Hij heeft deze methode al vele keren succesvol toegepast en kent de soms spectaculaire resultaten maar ook de valkuilen ervan.

Uitnodiging
De workshop Waarderend Veranderen is voor iedereen die kennis wil maken met Appreciative Inquiry en met Robbert Masselink. U leert wat Appreciative Inquiry is en hoe je het kunt toepassen in organisaties. Het is ook een uitnodiging om te vragen en om te ervaren hoe het is om in een omgeving te verkeren waarin het open en nieuwsgierig bevragen het startpunt kan zijn van veel mooie dingen.

Workshopgegevens

Datum
3 maart 2015

Tijdstip, locatie
13.30 – 17.30
3 maart 2015 in Rotterdam
14 september 2015 in Zeewolde

Kosten
€ 145,- excl. btw , inclusief het Handboek Appreciative Inquiry


Programma
13.30 – 14.00      Opening en introductie
14.00 – 14.45      Het waarderend gesprek
14.45 – 15.00      Thee- en koffiepauze
15.00 – 15.45      Behandeling van casuïstiek, inclusief vragen en interactie
15.45 – 17.30      Waarderend veranderen in de praktijk
17.30 – 18.00      Afsluiting met een hapje en een drankje

Aanmelden / informatie
info@gelling.nl / 0180-319298 / 06-51314903